Diós torta
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek. kristálycukor
8 ek. rétesliszt
4 púpozott ek. darált dió
1 ek. kakaópor
1 tk. szódabikarbóna
1 ek. olaj
Krém:
2 tasak vaníliás pudingpor
800 ml tej
25 dkg margarin
6 ek. kristálycukor
Díszítés:
néhány fél dióbél
1 doboz Hulala tejszínhab
1 habfixáló
1/2 tábla tejcsoki
2-3 ek. darált dió a torta oldalára
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához hozzáadjuk a kakaóport, darált diót, szódabikarbónát, kristálycukrot és jól elkeverjük, majd óvatosan, kanalanként a tojáshabot és a réteslisztet is hozzadjuk és óvatosan összekeverjük.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük a tészta masszát.
A krémhez megfőzzük tejjel a pudingporokat, beletesszük a cukrot, langyosra hütjük, majd az előzőleg hütőből kivett és villával összetört, cukorral ízesített margarint is hozzákeverjük. Ezután hütőbe tesszük kb. fél órára, majd a kettévágott tortalapba tesszük a krémet valamint a torta tetejére és oldalára is krémet kenünk. A torta oldalát még darált dióval is megszórjuk.
Díszítéshez felverjük a tejszínhabot és habzsákba csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta szélét, a közepébe pedig olvasztott csokiból készült díszt teszünk. A tejszínhab tetejét pedig fél dió darabokkal díszítjük.