Sárgabarackos, szöllős gumisüti
Hozzávalók a két réteghez:
1 nagyobb fürt szöllő
2 db nagyobb sárgabarack
2x415 g tejföl (egy 850 g-os tejfölt kettéosztunk)
2x3 ek. porcukor
2x2 púpozott teáskanál zselatinpor
2x100 ml langyos víz
Teteje lesz a harmadik réteg: a gyümölcskocsonya,
melyhez a hozzávalók:
200 ml málnaszörp
50 ml víz (a szörppel összekeverjük)
100 ml langyos víz (összesen 350 ml folyadék kell hozzá)
2 púpozott teáskanál étkezési zselatinpor
(a zselatinport összekeverjük először a 100 ml langyos vízzel, majd
folyamatos keverés mellett 1 percig (forrásig) melegítjük.)
Elkészítés:
Ez a süti 3 rétegű. Az első réteg készítése: 415 gramm tejfölhöz hozzáadunk 3 evőkanál porcukrot, egy evőkanál zöld ételfestéket és jól összekeverjük.
2 teáskanál étkezési zselatinport 100 ml hideg vízzel elkeverünk, majd egy percig melegítjük - nem szabad túlságosan felmelegíteni - majd beletesszük kanalanként a tejfölös masszát és addíg keverjük amig el nem hül, majd a tepsibe öntjük, és beleszórjuk, belenyomkodjuk az előzőleg megmosott, kimagozott és kettévágott szöllőszemeket. Ezután hütőbe tesszük fél órára. Ennyi idő alatt megdermed.
A második réteg ugyanúgy készül mint az első, csak fehér marad, nem kerül bele ételfesték. Ráöntjük az első rétegre a második réteget, rászórjuk az előzőleg megmosott és feldarabolt sárgabarackot és kissé belenyomkodjuk a tejfölös masszába, és ismét fél órára hütőbe kerül.
A harmadik réteg kerül a süti tetejére, ez lesz a gyümölcskocsonya: a zselatint 100 ml langyos vízzel összekeverjük, egy percig folyamatos kevergetés mellett (forrásig) melegítjük, majd kimérünk 200 ml málnaszörpöt és 50 ml vizet (összesen 350 ml folyadékot). Ezeket összekeverjük szintén, majd hozzáöntjük a zselatinhoz és addíg kevergetjük, amig el nem hül. Amikor kihült, akkor óvatosan ráöntjük a második réteg tetejére.
Ezt követően hütőbe tesszük és 3-4 óra hosszáig bent is tartjuk a hütőben, ez idő alatt megszilárdul rajta a gyümölcs kocsonya és már fogyasztható is a sütemény, melyet még a tepsiben egyenlő nagyságúakra feldarabolunk.