Diós bögrés süti (Bögre mérete: 2,5 dl)
Hozzávalók a tésztához:
2 bögre tej
1 db tojás
1 bögre darált dió
2 bögre liszt
2 bögre cukor
2 dl olaj
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
2 cs. vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
15 dkg margarin
Tetejére:
2-3 ek. Nesquik kakaópor
1 doboz Hulala tejszínhab
1 cs. habfixáló
15 db fél szem dió (minden sütire 1-1)
Vaníliás krém készítése:
A pudingporokat egy nagyobb lábasba tesszük, kevés tejjel összekeverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is és sürüre főzzük, utána azonnal beletesszük a cukrot, jól összekeverjük, langyosra hütjük, majd beletesszük a Ráma margarint is, melyet előzőleg kockára vágtunk és kb. egy órával előbb kivettünk a hütőből. A margarinnal is jól összekeverjük, turmixgépet is
használunk.
Tejszínhab felverése:
Az előzőleg hütőben tárolt tejszínhabot félig felverjük, majd beletesszük a habfixálót és kemény habbá verjük.
Elkészítés:
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, utána az olajat és a tejet is összekeverjük, hozzáadjuk a tojásos masszához, végül a sütőporral és a dióval elkevert lisztet is hozzáadjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (24x34 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingporból és a tejből pudingot készítünk. Hagyjuk kihűlni.
A szoba-hőmérsékletű margarint géppel habosra keverjük a 6 kanál porcukorral, majd a kihűlt pudinggal elkeverjük. Turmixgéppel pár perc alatt felturbózzuk, majd a kihült tésztát visszatesszük a tepsibe
és ráhalmozzuk a krémet, majd néhány evőkanál Nesquik kakaóporral megszórjuk a süti tetejét, utána habzsákba tesszük a felvert tejszínhabot és csillagcsöves kinyomóval megdíszítjük minden süti tetejét
(előzőleg 15 db-ra szeleteltük a sütiket) és 1-1 fél szem dióval is teszünk minden süti tetejére.