Párizsi krémmel töltött torta
Hozzávalók:
8 db tojás
8 ek. cukor
1 tk. szódabikarbóna
8 ek. rétesliszt
Töltelék:
2 dl tejszín
20 dkg étcsoki
10 dkg Ráma margarin
5 ek. liszt
3 ek. porcukor
Tetejére:
10 dkg étcsoki
5 dkg Ráma margarin
200 mg. Hulala tejszínhab
pár csepp piros ételfesték
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
Először 8 tojást választunk szét, a sárgájához keverjük a 8 ek. kristálycukrot és az 1 kiskanál szódabikarbónát és villával jól felverjük. A 8 tojásfehérjéből habot verünk, majd a 8 ek. réteslisztet és a habot lassan hozzáadagoljuk a sárgájához, majd óvatosan összekeverjük és a tepsibe tesszük.
35 perc alatt megsül a torta.
A töltelékhez a A tejszínt felmelegítettem, de nem forraltam. Beletördeltem a csokoládét és felolvasztottam a tejszínben. Hagytam egészen langyosra hülni, majd hozzákevertem a Ráma margarint, cukrot és a lisztet. Addig kevertem, míg elég sürü lett a krém. Hütöbe tettem kb. 1 órára, utána a kihült tortalapra kentem.
A tetejére az étcsokit megolvasztottam a Ráma margarinnal gőz felett és ráöntöttem a torta tetejére. A habot fixálóval felvertem, az egyik részébe piros ételfestéket tettem, majd csillagcsöves kinyomóval díszítettem.