Anikó szelet kicsit másképp (a legkisebb tepsibe sütni, hogy magas legyen a tészta) Ha nagyobb
adagot akarunk, akkor duplázzuk meg a mennyiségeket és a közepes tepsibe tegyük a masszát).
A tésztához:
5 db egész tojás
17 dkg kristálycukor
3 dkg Ráma margarin (olvasztva)
1 dl víz
1 csomag sütőpor
30 dkg liszt
2 tk. kakaópor (cukrozatlan)
A krémhez:
2 csomag vanília ízű főzőpudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
A tetejére:
2,5 dl habtejszín (cukrászhab)
5 dkg étcsoki
Elkészítés:
Kézi mixerrel az egész tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint is.
A tojásos-cukros keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A pudingot a csomagoláson található utasítás szertint 8 dl tejjel és 9 ek cukorral megfőzzük.
A tésztamasszának több, mint a felét beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egyenletesen elsimítjuk. A maradék tésztamasszába belekeverjük a kakaóport és tetszés szerint rákanalazgatjuk a sárga tésztamasszára. Kicsit hütsük meg a pudingot, de ne nagyon!
A még langyos, folyékony pudingot pedig a nyers tésztamasszára egyenletesen ráöntjük (simítjuk), és előmelegített sütőben 50 percig sütjük (tűpróba).
A felvert, kemény tejszínhabot a megsült és a már kihűlt sütemény tetejét olvasztott csoki figurákkal díszítjük. (Gőz felett megolvasztjuk a csokit és nejlon zacskóba tesszük, díszeket készítünk, rajzolunk egy sütőpapírra). Én falevél mintával díszítettem. Tapasztalatom szerint kb. 3 óráig
kell hüteni a süteményt, amikor langyos, akkor hütőbe is lehet tenni hogy gyorsabban kihüljön.
Tálalás előtt felvágjuk egyforma szeletekre.