Vanília pudingos piskóta tekercs
Hozzávalók:
6 tojás
6 ek. kristálycukor
6 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
400 ml tej
1 tasak vaníliás pudingpor
3 ek. kristálycukor
7,5 dkg Ráma margarin
Díszitő massza:
20 gramm porcukor
20 gramm Ráma margarin
30 gramm finomliszt
1 tojás fehérje
1 ek. piros ételfesték
1 ek. citromsárga ételfesték
Először a díszítő masszát készítjük el:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd egy nagyobb adagot átteszünk egy másik edénybe és piros ételfestéket keverünk hozzá.
A kisebb adag masszához citromsárga ételfestéket keverünk. 1-1 nejlonzacskóba tesszük a masszákat külön-külön és kisebb lyukat vágunk rajtuk, a zacskók végeit bekötjük, a hosszabb nejlon részét levágjuk. Ezután a tepsibe, egy sütőpapír alá tesszük a megrajzolandó virágokat, majd óvatosan először körbe rajzoljuk a virágokat, utána a virágszirmok belsejét
festjük meg, ezt követően középre a sárga masszát festjük, majd kb. 10 percre a hütőbe tesszük tepsivel együtt.
Ezután a piskóta tésztáját készítjük el:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot, szódabikarbónát. A fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a sárgájához a rétesliszttel együtt.
Ezután kivesszük a hütőből a tepsit és a sütőpapírt a megfestett virágokkal és ráöntjük a piskóta tészta masszát, majd kanállal elegyengetjük.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megfordítjuk a tésztát és még melegen feltekerjük egy másik sütőpapírra úgy, hogy a virág minta legyen kivülről, majd kitámasztjuk jobbról balról 1-1 pohárral a piskóta tekercset és megvárjuk amíg kihül.
Töltelék készítése: (ezt készítjük el utoljára)
A töltelékhez megfőzzük tejjel a pudingot, jól besürítjük, a cukrot beletesszük,
összekavarjuk és annyira meghütjük, utána keverjük hozzá a margarint, majd robotgéppel felturbózzuk, utána kb. fél órára hütőbe tesszük.
Piskóta tekercs összeállítása:
Amikor kihült a tészta, akkor az összetekert tésztát kitekerjük, és belekanalazzuk a hütőből kivett pudingot és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd ismét feltekerjük és hütőbe tesszük.
1-2 óra múlva megdermed teljesen a krém és lehet fogyasztani.