Fanta szelet (magasabb szelet) készítése
Hozzávalók:
6 tojás
6 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
6 ek. rétesliszt
2 ek. kakaópor
2 ek. olaj
Töltelék:
750 dkg tehéntúró
25 dkg porcukor
25 dkg Ráma margarin
Tetejére:
1200 ml fanta narancs üdítő
3 tasak vaníliás pudingpor
9 ek. kristálycukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak, a sárgájához keverjük a 6 ek.cukrot, 2 ek. kakaóport, olajat, szódabikarbónát és jól összekeverjük. A felvert habot és a lisztet kanalanként, óvatosan hozzá adagoljuk, összekeverjük és a masszát egy közepes tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Megfőzzük a pudingot: 3 tasak pudingport egy közepes lábasba öntünk, hozzákeverünk egy kevés Fanta narancsos üdítőt, majd a többi (összesen 1200 ml) előzőleg kimért üdítőt is hozzáöntjük, majd állandó kevergetés mellett besürítjük a pudingot, beletesszük a cukrot és langyosra hütjük.
3 csomag (750 dkg) tehéntúrót villával összetörünk egy nagyobb tálban, majd hozzáadjuk a szitált porcukrot és a margarint, melyet előzőleg kb. 2 órával kiveszünk a hütőből.
A kihült tészta tetejére ráhalmozzuk a túrós krémet, majd a Fanta narancsos vanília pudingos krémet a tetejére még langyosan ráöntjük, kicsit megrázzuk a tepsit, hogy egyenletesen eloszlassuk a krémet, majd hütőbe kerül, és kb. egy óra múlva fogyasztható. Fogyasztás előtt mind a négy oldalából levágunk a sütinek, megcsinosítjuk, majd kocka alakban szeleteljük.