Csokitorta szülinapra (26 cm-es)
Piskóta hozzávalók:
2x5 ek. rétesliszt
2x5 tojás
2x5 ek. kristálycukor
2x1/2 tk. szódabikarbóna
Csoki krémhez hozzávalók:
2 cs. csokis pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
15 dkg Ráma margarin
Tetejére, oldalára:
1 doboz cukrász tejszín
1 cs. habfixáló
1 tk. kakaópor
1 tábla étcsoki (10 dkg)
5 dkg Ráma margarin
1/2 tábla fehér csoki
Piskóta elkészítés:
Először a két kerek piskóta lapot megsütjük: a tojásokat kettéválasztjuk, a tojás sárgájához hozzákeverjük a cukrot és a szódabikarbónát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a tojás sárgájához és a réteslisztet is kanalanként hozzáadjuk, majd a masszát kerek sütőbe tesszük és 2x25 perc alatt megsütjük a tortalapokat, majd hagyjuk kihülni.
Amig hülnek a tortalapok addíg megfőzzük a krémet:
A csokis pudingport a tejjel összekeverjük, megfőzzük, majd amikor besürüsödött, akkor beletesszük a cukrot, hideg vízzel langyosra hütjük, beletesszük a margarint, majd turmixgéppel is összekeverjük.
Amikor kihültek a tortalapok, akkor kettévágjuk, igy 4 tortalapunk lesz, melyet betöltünk a krémmel, a torta tetejét és oldalát is bevonjuk. Kis időre hütőbe tesszük.
Torta tetejére díszek készítése:
Gőz felett megolvasztjuk először a fehér csokit és nejlon zacskóba tesszük, közepes lyukat vágunk rajta, utána megolvasztjuk az étcsokit a margarinnal és azonnal ráöntjük a torta tetejére majd késsel elsímítjuk és rögtön utána a fehér csokival spirált rajzolunk az étcsoki tetejére és fogpiszkálóval
kifelé és befelé húzott vonalakkal díszítjük a torta tetejét, majd ismét hütőbe tesszük amig megszilárdul a csoki. Ezt követően a tejszínt habbá verjük, amikor kissé felvertük, akkor beletesszük a habfixálót és kemény habbá verjük. Kettéosztjuk a habot: az egyik felébe egy teáskanál kakaóport teszünk, a másik felét fehéren hagyjuk. 2 db habzsákba tesszük és csillagcsöves kinyomókkal díszítjük a torta tetejét és oldalát.