Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

img_20240909_144250.jpg

Nutellás, kakaós csíkos kelt sütik

A tészta hozzávalók:

500 g finomliszt
1 csomag Instant élesztő
120 g porcukor
3 g só
1 db tojás sárgája + 1 tojás sárgája a kenéshez + 1 ek. tej
120 g Ráma margarin
210 ml tej

A kakaós tésztához:

4 teáskanál Holland kakaópor
Kevés tej (pár ml.)

Töltelék:

8 ek. nutella

Elkészítés:

A lisztet megszitáljuk, hozzáadjuk az instant élesztőt és összekeverjük. Kimérjük a tejet, a porcukrot a sót, a margarint feldaraboljuk és hozzáadjuk a tejhez, leütünk egy tojást és a sárgáját beletesszük a tejbe. Feltesszük a tüzhelyre és addíg melegítjük, amig a Ráma margarin el nem olvad, de vigyázzunk hogy ne forrjon fel a tej. Ezután a liszt közepébe öntjük a tejet a hozzávalókkal együtt, majd fakanállal elkeverjük, utána kézzel gyúrni, dagasztani kezdjük. Amikor már a tészta nem ragad a kezünkhöz akkor abbahagyjuk a gyúrást és letakarjuk a tésztát, meleg helyen kelesztjük kb. másfél óráig. Amikor megkelt a tészta akkor átgyúrjuk lisztezett felületen.

Tészta osztása:

Átgyúrás után kimérjük az összes tésztát és két felé osztjuk. A tészta egyik fele kb. 688 g-os legyen, ez lesz a fehér tészta - a tészta másik fele kb. 287 g-os legyen, ebbe gyúrjuk bele a kakaóport egy pici tejjel. Ezután nyolc felé osztjuk a fehér tésztát: 86 g-os lapos kerekre, a kakaós tésztát
36 g-os gombóc alakúra formázzuk és 10 percig kelesztjük letakarva. Ezt követően a fehér tésztába csomagoljuk a kakaós gombócokat és 15 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk a tésztát és formázzuk.

1. kerek forma: tojásdad alakúra nyújtjuk a tésztát, a szebbik felét késsel bevagdossuk, megfordítjuk nutellával bekenjük a sima felét ahol nincs bevagdosva és a hosszabbik tészta résznél feltekerjük és kerekre igazítjuk, a végüket összenyomjuk.

2. hosszúkás forma: négyzet alakúra nyújtjuk a tésztát, a szebbik felét késsel bevagdossuk, megfordítjuk nutellával bekenjük a síma felét ahol nincs bevagdosva és jobbról, balról behajtjuk a tésztát ugy, hogy középre essen mindkét tésztarész, de nem hajtjuk egymásra, majd a rövidebbik oldalánál feltekerjük.

Ezt követően tojás sárgájával bekenjük és kb. 20 percig pihentetjük, kelesztjük a tésztát, de nem kell már letakarni. Közben begyújtjuk a sütőt. Amikor letelik az idő, akkor ismét megkenjük a tésztát tojás sárgájával és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 25 perc alatt megsütjük.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 75
Heti: 216
Havi: 1 635
Össz.: 176 931

Látogatottság növelés
Oldal: Nutellás csikos kelt süti
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2024 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »