Sütés nélküli csokis torta
Hozzávalók az alaptésztához:
1 csomag babapiskóta (200 g-os)
2 dl tej
Töltelék hozzávalók:
2 cs. csokis pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
15 dkg Ráma margarin
Díszítéshez a tetejére:
1 tábla étcsoki (10 dkg)
5 dkg Ráma margarin
8 kocka fehér csoki
1 doboz Hulala tejszín (250 g-os)
1 cs. habfixáló
Elkészítés:
A babapiskótákat méretre vágjuk, egyenként belemártogatjuk a tejbe - de nem áztatjuk el - és körbe rakjuk vele a 22 cm-es tortasütőt, majd a tortasütő alját is telerakjuk babapiskótával.
A csokis pudinghoz kimérjük a tejet, a margarin mennyiségét, felkockázzuk a margarint és kb. fél órával az elkészítés előtt kivesszük a hütőből. A pudingporhoz először egy kevés tejet adunk, összekeverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk és sürüre főzzük. Még forrón beletesszük a cukrot
és jól összekeverjük, majd a lábast hideg vízbe állítjuk, lehütjük a pudingot, és utána belekeverjük a margarint, majd robotgéppel fellazítjuk a pudingot, utána belekanalazzuk a babapiskótával kirakott kerek tortaformába, ezután hütőbe tesszük kb. fél órára. Addíg megolvasztjuk először a fehér csokit
és nejlon zacskóba tesszük, majd az étcsokit margarinnal olvasztjuk fel gőz felett és azonnal ráöntjük a torta tetejére, majd késsel elsímítjuk. Ezután azonnal rátesszük spirál alakban a fehér csokit, majd fogpiszkálóval mintát rajzolunk bele. Ismét hütőbe tesszük kb. fél órára.
Ezt követően robotgéppel felverjük a tejszínt olyan módon, hogy először csak egy keveset verjük, majd beletesszük a habfixálót, belekeverjük, utána verjük fel kemény habbá. Ezután habzsákba teszünk egy csillagcsöves kinyomót, belekanalazzuk a tejszínhabot, majd megdíszítjük a torta tetejét és hütőbe
tesszük kb. fél órára, utána fogyasztható.
Tipp: lehet egy olyan megoldás is, hogy két vaníliás pudingot megfőzünk, kettéosztjuk a pudingot, az egyik felébe csokit vagy megszitált kakaóport teszünk és először a csokis, majd a vaníliás pudingot kanalazzuk a tortatartóba, igy két színü lesz a tortánk tölteléke.