Nagy kerek túrós pite
A tésztához:
45 dkg liszt
1 csipet só
10 dkg cukor
2 tojássárgája
20 dkg margarin
3 kanál tejföl
A tetejére:
1 tojássárgája a lekenéshez
Töltelék:
50 dkg túró
3 ek. tejföl
6 ek. cukor
kevés zsemlemorzsa ha hig lett a túró
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és fél órára hütőbe
tesszük, majd a tésztát két részre osztjuk. A nagyobbik felét kinyújtjuk és
a pitesütő aljába tesszük, a széleit eligazítjuk, alul megszurkáljuk a pitetésztát. Ezután a tölteléket tesszük bele amit előzőleg jól összekeverünk.
Ezután a tetejére is egy megmintázott pitetészta kerül (csíkokra vágjuk a tésztát derelye metélővel és tetszés szerint hajtogatjuk a vékony csíkokat díszítésként) majd lekenjük tojással és a sütőbe tesszük. 30 perc sütés után letakarjuk a pitét sütőpapírral, és még 30 percig sütjük.