Kevert tésztából sütemény készítése
Hozzávalók:
15 dkg puha vaj/margarin
15 dkg porcukor
5 tojás
50 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
Tetejére:
1 doboz Hulala tejszínhab
2 ek. kakaópor
1 db habfixáló
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 ek. kristálycukor
Elkészítés:
Előkészítünk két keverőtálat. Az egyikben a nedves, a másikban a száraz hozzávalókat keverjük össze. Kézi habverővel összevegyítjük a két tál tartalmát és 2-3 percig keverjük. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a masszát. A tésztát 180 fokon sütjük készre kb. fél óra alatt.
A vanília pudingot 3 dl tejjel megfőzzük, majd 3 ek. cukorral ízesítjük és megvárjuk amig kihül. Ezután a kihült tésztára vanília pudingot öntünk, hütőbe tesszük és amikor kihül akkor díszítjük tejszínhabbal.