Szakállas pogácsa ahogy én készítem
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
15 dkg Ráma margarin
1 tojás sárgája + 1 db a kenéshez
2 nagy evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
Töltelék:
10 dkg reszelt sajt
10 dkg medve krémsajt
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, a margarint feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a sót, a tejfölt és a szódabikarbónát is és jól összegyúrjuk. Kb. fél órára hütőbe tesszük, majd lisztezett felületen 2-3 mm vastagra kinyújtjuk és kis kerek szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat. és tojással megkenjük a tetejüket. A sajtot lereszeljük és a fele pogácsára rászórjuk.
Betesszük az előmelegített sütőbe és 20 perc alatt megsütjük.
Ebből a mennyiségből nekem 96 db kis pogácsám lett. Megvártam amíg kihül a megsült pogácsa és utána krémsajtot kentem az egyik pogácsa aljára, a másikat - amelyiknek a tetején sajt volt - azt ráragasztottam, a pogácsák külsejét is megkentem a krémsajttal, majd az előzőleg elkészített
reszelt sajtba hengergettem mindegyik pogácsát. Igy 48 db szakállas pogácsám lett.