Hartyányi krémes torta másképp
Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg kristálycukor
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
35 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 ek. cukrozatlan kakaópor
Fél tasak babapiskóta
A krémhez:
2 tasak vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. cukor
20 dkg margarin
A tetejére:
11 dkg margarin
2 ek. porcukor
1 ek. kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral felverjük, amikor már krémessé válik, akkor hozzáadjuk a tejet és az étolajat. Jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is belekeverjük. A tésztát két felé osztjuk, az egyik adagba keverjük a kakaóport. A sütőpapírral bélelt (mélyebb, fekete) tepsibe öntjük a fehér tésztát, erre kerül a kakaós tészta. (Ha fél adagot készítünk, akkor a másik,
alacsonyabb tepsi is elég). Előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Krém készítése: A vaníliás pudingport először kevés tejjel összekeverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is és lassú tüzön besűrítjük, majd amikor langyosra hül, akkor belekeverjük a margarint. Hütőbe tesszük kb. fél órára.
Kettévágjuk hosszában a süteményt, majd az egyik felét megkenjük pudinggal.
A babapiskótákat kakaós tejbe mártjuk egy pillanatra és szép sorjában, hosszában (nem keresztbe) kicsit megdöntve rakjuk a pudinggal megkent süteményre, majd még egy adag pudingot halmozunk a babapiskótákra és rátesszük a másik süti lapot a tetejére.
A margarint jól összekeverjük a porcukorral és a negyed részét rásímítjuk a torta tetejére, ezután a többi margarinhoz hozzáadunk egy ek. kakaóport és jól összedolgozzuk. Egy picit melegítünk rajta, de nem sokat, hogy majd ki tudjuk nyomni a habzsákból. Habzsákba tesszük és csillagcsöves kinyomóval megdíszítjük a torta tetejét. Hütőbe tesszük és másnap szeletelhetjük.