Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

img_20200920_082048.jpg

Mézes krémes

Ennek a krémesnek grízes a krémje, de akár tölthető a hagyományos mézes krémes főzött vaníliás krémjével is. Ízlés dolga. Mint ahogyan az is, hogy tesztek-e lekvárt a középső réteg krém alá/helyett vagy sem.

A tésztához:

750 g liszt
12 g szódabikarbóna
3 nagy tojás
125 g vaj
200 g méz
200 g cukor
csipet só

Krémhez:

1,5 l tej
1 vaníliás cukor
200 g búzadara
50 g porcukor
250 g margarin
150 g porcukor

Tetejére:

10 dkg étcsokoládé
5 dkg margarin
5 dkg fehér csokoládé

A tésztához a mézet a vajjal és a cukorral gőz felett megolvasztjuk, ezután a többi hozzávalót belekeverve összegyúrjuk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tésztát négy részre osztjuk úgy hogy először lemérjük az egész tészta súlyát és négy egyenlő súlyú tésztára osztjuk. Mindegyik tésztát téglalap alakúra formázunk. Nem kell lisztezni a deszkát, nem ragad a tészta. Vékony lapokat nyújtunk belőlük, és nyújtás közben levágjuk a tésztának mind a négy szélét és beletesszük a tészta közepébe, és tovább nyújtjuk a lapokat addig, amig szép formás téglalap alakú lapot nem kapunk. Ezeket a lapokat vonalzóval lemérjük azért, hogy mind a négy lap egyforma legyen. A méretet természetesen a tepsi méretéhez igazitjuk. A leeső széleket újra összegyúrjuk és kinyújtjuk, szíves vagy más szaggatóval kiszaggatjuk (ha nagyon kemény lenne, mikróban lágyítható a tészta). A mézes lapokat és a kiszaggatott szíveket a tepsiben (sütőpapíron) megsütjük. A megsült lapokat a sütőpapírral együtt vesszük ki, majd új sütőpapírra tesszük a következő lapot. A megsült lapot rácsra téve kihűtjük.

A krémhez a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, belekeverjük a búzadarát, majd sűrűre főzzük. Amikor megfőtt, akkor keverjük bele a cukrot. Folpackkal lefedve, hideg vízbe téve, időnként megkevergetve hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral jól összekeverjük, kihabosítjuk, ezután hozzádolgozzuk a kihűlt tejbegrízhez. Addig keverjük, amig a margarin teljesen szét nem olvad a tejbegrízben.
Három egyenlő részre osztjuk a krémet és ráhalmozzuk kanállal a lapok tetejére, majd egy hosszú késsel elsímitjuk a süti tetején és a süti négy oldalán is a krémet. A süti tetejére a megfordított lap kerül (az alja) azért, hogy síma felületü legyen a sütemény teteje.
Tetejét gőz felett olvasztott étcsokival vonjuk be, és szintén gőz felett olvasztott fehér csokival, fogpiszkáló segítségével díszítjük a süti tetejét, majd egy éjszakai hűtést követően a sütinek mind a négy szélét egyenesre vágjuk, az egész sütit kettévágjuk és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 28
Tegnapi: 164
Heti: 624
Havi: 2 061
Össz.: 159 620

Látogatottság növelés
Oldal: Mézes krémes
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2024 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »