Almás pite potyogtatós
Hozzávalók:
4 db tojás
15 dkg cukor
3 dl víz
1 dl napraforgó olaj
40 dkg finomliszt
1 tasak sütőpor
3 db nagyobb alma
Tetejére:
2 cs. vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
15 dkg Ráma margarin
kevés kakaópor (1-2 tk.) (sablonra szórva díszítem a tetejét)
Elkészítés:
Egy közepes tepsibe sütőpapírt teszünk, az almákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A tojássárgákat szétválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. Belekeverjük az olajat és a vizet, majd a sütőporos lisztet.
Felverjük a tojásfehérjét és az előző tésztával óvatosan elkeverjük. Tepsibe öntjük és beledobáljuk az alma darabjait.
Tűpróbáig sütjük, ez nekem 55 percet vett igénybe.
Amikor megsült, akkor hagyjuk kihülni, addíg elkészítjük a krémet. Kimérjük a tejet és a margarint, majd a margarint kockára vágjuk. A pudingporokat először elkeverjük egy kevés tejjel, majd hozzáöntjük a többi tejet is és sürüsödésig főzzük. Hagyjuk kihülni, és utána belekeverjük a margarint is. Turmix géppel fellazítjuk a krémet, majd kb. fél órára hütőbe tesszük és utána a kihült tésztára kenjük, késsel elsímitjuk, kockákra vágjuk a tésztát és minden kocka süti tetejére sablon mintát teszünk, rászórjuk
a kakaóport és ezzel készen is vagyunk. Hütőbe tesszük, ott tároljuk.