Karácsonyfa alakú linzer sütik
hozzávalók:
50 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 csipet só
1 db tojás sárgája + 1 tojás a kenéshez
25 dkg Rama margarin
3 ek. tejföl 20 %-os
1 kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg cukor
Néhány kanál víz
Pár csepp zöld és sárga ételfesték
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk egy tálban, utána folpackba csomagolva fél óráig
hűtőben pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagra. Ezután kiszúrjuk a karácsonyfákat és a csillagokat. Ezután tojással megkenjük a tésztát. Előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 15-20 percig sütjük. Ez a süti nagyon puha és omlós lesz, nem kell napokat várni arra, hogy megpuhuljon. A kihült sütiket ételfestékkel színezett cukormázzal bevonjuk, a csillagokat a fenyőfákra illesztjük és megvárjuk amíg megköt a cukormáz. Ezután fedeles műanyag tálba rakjuk. Így tárolva 1-2 hétig is eláll. Ebből a mennyiségből 90 db közepes süti jön ki.