Kuglóf sütőben készült fordított piskóta
Hozzávalók:
6 kisebb tojás
6 ek. kristálycukor
6 ek. rétesliszt
1/2 tk. szódabikarbóna
5 dkg margarin
Töltelék:
5 dkg margarin
3 ek. porcukor
1 ek. kakaópor
Díszítés:
10 dkg étcsoki
színes cukor diszek
Elkészítés:
Először is kivajazzuk a kuglófsütőt, majd a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot és a szódabikarbónát, és a felolvasztott majd langyosra lehütött margarint. Ezután lassan, kanalanként a tojásfehérje keményre vert habját valamint kanalanként óvatosan hozzáadjuk a réteslisztet és összekeverjük a masszát vigyázva arra, hogy a hab ne törjön össze. Ezután belekanalazzuk a kuglóf formába (3/4-ed részig
lesz a formában, de sülés közben feljön a tészta és kitölti majd a formát) és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Óvatosan kiborítjuk a kuglóf sütőből a piskótát és hagyjuk kihülni. Amig hül elkészítjük a tölteléket: a margarint a porcukorral, kakaóporral jó alaposan összedolgozzuk, majd a kihült kuglóf alakú piskótát kettévágjuk és megkenjük vele a tésztát és újra összeborítjuk. Ezután gőz felett felolvasztjuk az étcsokit és
ráöntjük a kuglófra, kanállal elegyengetjük, majd a tetejére színes cukordíszeket szórunk. Ebből a piskóta tésztából muffin sütőben is készíthetünk süteményt, szép lesz és könnyen kivehetjük a formából ha előtte azt kivajazzuk.