Biciklis torta (saját recept)
Hozzávalók a három kakaós piskótához:
3x4 tojás
3x4 ek. kristálycukor
3x4 ek. rétesliszt
3x1/2 ek. szódabikarbóna
3x1 ek. kakaópor
3x1 ek. olaj
Torta töltelék:
3 csomag vaníliás pudingpor
1200 ml tej
9 ek. kristálycukor
15 dkg margarin
Piskóta töltelék:
500 ml tej
5 ek. búzadara
3 ek. kristálycukor
5 dkg margarin
Díszítés:
1 doboz tejszínhab
1 habfixáló
2 ek. cukrozott kakaópor
Elkészítés, összeállítás:
Elkészítjük a három piskóta lapot a szokásos módon (tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához adjuk a cukrot, a szódabikarbónát és a kakaóport, majd ezeket jól összekeverjük. Ezután a kemény habot óvatosan beleforgatjuk a rétesliszttel együtt. Ezután előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Közben megfőzzük a három vaníliás pudingport a tejjel és jól besürítjük, cukorral, margarinnal elkeverjük, majd megfőzzük a tejbegrízt is.
Az egyik megsült piskótát feltekerjük sütőpapírra még melegen, majd amikor kihült, akkor a piskóta tekercset betöltjük tejbegrízzel, 2 felé vágjuk, majd az aljára kerül a tepsibe egy darab méretre vágott kakaós piskóta tészta, ráöntünk egy kis adag vaníliás pudingot, majd a tekercseket beletesszük a tepsibe, utána a másik két darab kakaós sütemény oldalait is tepsi méretüre vágjuk a piskótából, majd ráöntünk megint egy nagyobb adag vaníliás pudingot, ennek a tetejére símítjuk a kakaós tejszínhabot és ezt porcukorral díszítjük.