Epres kerek piskóta torta
Hozzávalók:
3 tojás
3 ek. kristálycukor
1/2 tk. szódabikarbóna
3 ek. rétesliszt
Töltelék:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek. kristálycukor
800 ml tej
10 dkg margarin
Tetejére:
1/4 kg eper
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgájához hozzáadjuk a 3 ek. kristálycukrot és a szódabikarbónát és jól összekeverjük. Ezután óvatosan hozzáadagoljuk kanalanként a réteslisztet és a tojáshabot, majd összekeverjük és kerek kapcsos tortatartóba tesszük, előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Közben a pudingot megfőzzük a tejjel, majd langyosra hütjük és beletesszük a cukrot, margarint és addíg kevergetjük amig a margarin szét nem olvad. Ezután a puding a hütőbe kerül fél órára. Ezután rátesszük a félbevágott eperszemeket a torta tetejére.
Hagyjuk kihülni a tortát, majd kettévágjuk és pudinggal megtöltjük az egyik lapot, a másik lapot rátesszük és a torta tetejét, majd oldalát is megkenjük a pudinggal. Ezután az epret lecsummázzuk, megmossuk, kettévágjuk.