Csokis muffin bögrésen (17 db lett belőle)
Hozzávalók:
1,5 csésze liszt
1 csésze cukor
1 csipet só
2 db tojássárgája
1 kisebb doboz tejföl
2 dl tej
1 kis kocka (10 dkg) vaj vagy margarin
1 tábla étcsokoládé (10 dkg)
1 tk. sütőpor
Díszítés:
1 cs. vaníliás pudingpor
350 ml tej
3 ek. kristálycukor
7,5 dkg margarin
Elkészítés:
Az étcsokit a vajjal kis lángon összeolvasztjuk. A tojásokat egy kis tejjel, cukorral felhabosítjuk, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd az olvasztott vaj és csoki keverékét, és fakanállal elkeverjük, a többi tejjel lazítjuk. Muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírokat teszünk.
1,5 evőkanálnyi mennyiségekben elosztjuk a mélyedésekben a tésztát. 180 fokon 35 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, megvárjuk amig kihül és utána kettévágjuk a muffinokat.
A tejjel megfőzött pudingot nejlonzacskóba tesszük, és csillagcsöves kinyomóval a kettévágott muffin belsejét és tetejét díszítjük a krémmel.
A puding készítése: a pudingport először kevés tejjel összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi kimért mennyiségü tejet is és sürüre főzzük, majd hozzáadjuk a cukrot és lehütjük.
Amikor lehült hozzákeverjük az előzőleg kockára vágott margarint is és összeturmixoljuk, majd kis időre hütőbe tesszük, ezután belekanalazzuk a nejlon zacskóba és jöhet a fent leirt díszítő müvelet.