Csokis muffin bögrésen
Hozzávalók:
1,5 csésze liszt
1 csésze cukor
1 csipet só
2 db tojássárgája
Kb. 6 evőkanál tejföl 20 %-os
Kb. 1 dl tej
1 kis kocka (10 dkg) vaj vagy margarin
1 tábla étcsokoládé (10 dkg)
1 tk. sütőpor
Díszítés:
1 kicsi doboz Hulala tejszínhab
1 csomag habfixáló
1 ek. kakaópor
Elkészítés:
Az étcsokit a vajjal kis lángon összeolvasztjuk. A tojásokat a cukorral felhabosítjuk, hozzáadjuk a tejfölt,jól összekeverjük, majd a sütőporos liszttel is összekeverjük, utána az olvasztott margarin és csoki keverékét is hozzáöntjük és fakanállal elkeverjük, végül a tejjel lazítjuk. Kissé folyékonyabb masszát kell kapnunk, de nem túl folyósat. A muffinsütő
mélyedéseibe muffinpapírokat teszünk.
1,5-2 evőkanálnyi mennyiségekben elosztjuk a mélyedésekben a tésztát. Két kanállal dolgozunk, egy nagy evőkanállal szedjük ki a masszát, és egy kis teáskanállal húzzuk le a masszát és igy tesszük a muffin papírokba. 180 fokon 45 percig sütjük az első adagot, a második adag kb. 25 perc
alatt megsült. Ezután kivesszük a sütőből, megvárjuk amig kihül, leszedjük róla a muffin papírokat, és utána felverjük a Hulala tejszínhabot, kettéosztjuk a tejszínhabot és az egyik részébe kakaóport keverünk, majd két habzsákba tesszük a tejszínhabokat és a kakaósat kis kerek lyukú kinyomóval,
a fehéret szélesebb lapos kinyomóval használjuk, majd először a lapos kinyomóval a fehér tejszínhabot rakjuk a muffinok tetejére, késsel kicsit elsímítjuk, majd a kakaós tejszínhabbal cicafejet rajzolunk.
Összesen 17 db muffin lett belőle.