Vaníliás muffin
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
15 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
2.5 dl tej
2 db tojássárgája
1.25 dl napraforgó olaj
1 csomag vaníliás cukor
Díszítés:
200 ml Hulala habtejszín
1 cs. habfixáló
fél cs. dekor konfetti cukorka
Elkészítés:
Egy nagy tálban a lisztet, a cukrot és a sütőport beleöntjük, összevegyítjük.
Egy másik tálban a tojást felverjük,beleöntjük a tejet és az olajat.
A két masszát összeöntjük és jól elkeverjük, majd óvatosan, kanalanként adagoljuk a muffin sütőbe, ezután előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük - a sütés nekem 30 percig tartott. Hagyjuk kihülni, majd felverjük a habtejszínt (a habfixálóval összevegyítjük verés közben) és habzsákba tesszük, majd a muffinok tetejére nyomjuk. A tejszínre szórunk egy fél csomag dekor konfetti cukorkát. Hűtőben tároljuk amíg el nem fogy.