Ostyás keksz szalámi készítése
Hozzávalók:
2 db kisebb ostyalap (27x27 cm-es)
50 dkg darált keksz
20 dkg egész háztartási keksz
4,5 dl tej
30 dkg kristálycukor
2 evőkanál kakaópor
25 dkg Ráma margarin
1 ek. rumaroma
Elkészítés:
20 dkg háztartási kekszet széttördelek nagyobb darabokra.
Egy nagy konyharuhát kissé bevizezek és rárakom egymás mellé a két ostyalapot. A tejet a cukorral, kakaóporral felteszem főlni, és amikor felforrt, akkor lehúzom a tüzről és hozzáadom a rum aromát, beleteszem a margarint, és addíg keverem amig el nem olvad. Ezután beleöntöm először a darált és utána a tördelt kekszet. Összekeverem, majd ezt a krémet még forrón az ostyalapokra kenem. 2-3 percig rajta hagyom, hogy a lapok kicsit puhuljanak, majd óvatosan, szorosan feltekerem, és hagyom őket teljesen kihűlni. Amikor kihült, akkor utána alufóliába csomagolom és 4-5 órahosszára hütőbe teszem, ezt követően lehet szeletelni és fogyasztani. Összesen két rudat készítünk belőle.