Rózsás kerek csokis torta fondant bevonattal
Hozzávalók:
2x4 ek. rétesliszt
2x4 tojás
2x4 ek. kristálycukor
2x1/2 tk. szódabikarbóna
Csoki krémhez hozzávalók:
2 cs. csokis pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
15 dkg Ráma margarin
Margarinos krémhez hozzávalók:
16 dkg porcukor
16 dkg Ráma margarin
Fondant massza, melyet előzőleg már elkészítettünk.
zöld, piros ételfesték.
Elkészítés:
Először a két kerek piskóta lapot megsütjük: a tojásokat kettéválasztjuk, a tojás sárgájához hozzákeverjük a cukrot és a szódabikarbónát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a tojás sárgájához és a réteslisztet is kanalanként hozzáadjuk, majd a masszát kerek sütőbe tesszük és 2x25 perc alatt megsütjük a tortalapokat, majd hagyjuk kihülni.
Amig hülnek a tortalapok addíg megfőzzük a krémet:
A csokis pudingport a tejjel összekeverjük, megfőzzük, majd amikor besürüsödött, akkor beletesszük a cukrot, hideg vízzel langyosra hütjük, beletesszük a margarint, majd turmixgéppel is összekeverjük.
Amikor kihültek a tortalapok, akkor kettévágjuk, igy 4 tortalapunk lesz, melyet betöltünk a krémmel, de a torta oldalára és tetejére nem teszünk csokikrémet, hanem margarinos krémet teszünk!
Margarinos krém készítése:
Kimérjük a hozzávalókat, összedaraboljuk a margarint, majd villával alaposan összedolgozzuk. Amikor már lágy a krémünk, akkor a torta tetejét és oldalát bekenjük vele és kis időre hütőbe tesszük.
Fondant díszek készítése:
Az előzőleg elkészített és ételfestékkel szinezett fondantot folpackon kinyújtjuk, kerek formákat készítünk kiszúróval, ezeket félig egymásra rakjuk, feltekerjük, a felső részét elvékonyitjuk finoman a kezünkkel, megigazítjuk a szirmokat, ebből lesznek a rózsák, melyek rózsaszínüek.
A levelekhez a zöld színü fondantunkat kinyujtjuk folpackon (igy nem ragad oda a nyújtódeszkához és könnyen levehető) és a rózsával egy méretü kis zöld talpakat készítünk, melyekhez egy pici vízzel hozzárögzítjük a leveleket, majd egy napig hagyjuk ezeket száradni.
A tortát fehér fondanttal vonjuk be: kinyújtjuk folpackon a fondantot kerek alakúra és óvatosan ráborítjuk a torta tetejére és kezünkkel óvatosan rásímitjuk a tortára, majd óvatosan lehúzzuk róla a folpackot. A torta oldalát kis rózsaszín virágokkal és levelekkel díszítjük, ezeket a kinyújtott fondantból kiszurjuk szintén folpackon, majd kevés vízzel rögzítjük a torta oldalára.
A torta alját 70 cm-es rózsaszín szalaggal rögzitjük szintén fondantból. Ezt előzőleg kimérjük.
A szülinapi felirat is fondantból készült és nyomda betükkel irtam rá a szöveget.