Tojás, pillangó, bárány nyuszi linzer sütik
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
20 dkg kristálycukor
1 csipet só
1 db tojássárgája (+ 1 db a kenéshez)
25 dkg Ráma margarin
1 kisebb doboz tejföl 20 %-os
1 kávéskanál szódabikarbóna
1-1 kiskanál sárgabaracklekvár a megsült tészták megtöltéséhez
300 g. (egy kis üveg) Prémium lekvár kellett hozzá).
Díszítés:
10 dkg porcukor
1 tojásfehérje
1 pici citromlé
1 kiskanál étkezési keményítő
Zöld, piros ételfesték néhány csepp
1/2 tk. kakaópor
Tészta készítése:
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. 2 mm vastagra. Utána folpackba csomagoljuk, fél órát hűtőben pihentetjük, majd kiszaggatjuk egy linzerszaggatóval. Én tojással megkentem a sütik tetejét, utána előmelegített sütőben az első adagot 15 percig sütjük. Megvárjuk amig kihül, utána cukormázzal díszítjük. Felverjük robotgéppel a porcukrot, tojásfehérjét, citromlét, étkezési keményítőt és amikor már jó sürü kemény a massza, akkor szétosztjuk, beletesszük az ételfestéket és díszíteni kezdjük velük a sütiket. Ezután fedeles műanyag tálba rakjuk a sütiket. Így tárolva 1-2 hétig is eláll.