Csokis muffin bögrésen tejföl nélkül (12 db lett belőle)
Hozzávalók:
1,5 csésze liszt
1 csésze cukor
1 csipet só
3 db tojás
5 ek. tej
1 kis kocka (10 dkg) Ráma margarin
1 tábla étcsokoládé (10 dkg)
1 tk. sütőpor
Elkészítés:
Az étcsokit a vajjal gőz felett összeolvasztjuk. A tojásokat egy kis tejjel, cukorral felhabosítjuk, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd az olvasztott vaj és csoki keverékét, és fakanállal elkeverjük, a többi tejjel lazítjuk. Muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírokat teszünk.
1,5 evőkanálnyi mennyiségekben elosztjuk a mélyedésekben a tésztát. 180 fokon 37 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, megvárjuk amig kihül és utána óvatosan kivesszük a muffin sütőkből, levesszük róluk óvatosan a muffin papírokat.