Mandula mag sütése
Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
2 ek. kakaópor
Krém:
400 ml tej
1 cs. vanília pudingpor
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
fél üveg zöld mandula aroma
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A formákat kikenjük margarinnal. Belenyomkodjuk a tésztát úgy hogy tölteléket is tudjunk bele tenni. Késsel körülvágjuk a széleit, a lelógó részeket levesszük, egyenletesre igazítjuk a tészta széleit, hogy később a krémet bele tudjuk tenni és a két fél mandula magot össze tudjuk majd illeszteni.
Előmelegített sütőben sütjük 12 percig, majd addíg várunk, amig langyosra hül a tészta és a fém forma teljesen kihül, ekkor hegyes késsel óvatosan kiszedjük a tésztát a formából és hagyjuk teljesen kihülni.
A krémhez összekeverjük a pudingport egy kis tejjel, majd a többi tejet
is hozzáöntjük és megfőzzük a pudingot. Langyosra hütjük, majd hozzáadjuk a krémhez a kikevert margarint porcukorral, és beleöntjük a mandula aromát is a krémbe és jól összekeverjük. Egy halványzöld színű krémet kapunk, amit kb. fél órára hütőbe teszünk, ezután megtöltjük a mandula süti forma egyik felét jó sok krémmel, majd rátesszük a másik formát a tetejére és összeragasztunk, hütőbe tesszük. Egy napig állni hagyjuk, hogy az ízek
összeérjenek.
Ebből a mennyiségből töltelékkel együtt 1,5 kg sütemény lett (59 db) összeragasztva 29 db mandulamag lett belőle és 1 db páratlan kimaradt.