Karácsonyi diós lekváros linzer süti készítése
hozzávalók:
50 dkg finomliszt
15 dkg kristálycukor
1 csipet só
1 db tojássárgája (+ 1 db a kenéshez)
25 dkg Ráma margarin
1 kisebb doboz tejföl 20 %-os
1 kávéskanál szódabikarbóna
Töltelék:
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
5 ek. baracklekvár
Díszítéshez:
10 dkg (1 tábla) étcsoki
5 dkg margarin
5 dkg (fél tábla) fehér csoki
Tészta készítése:
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk
2-3 mm vastagra. Utána folpackba csomagoljuk, fél órát hűtőben pihentetjük, majd kiszaggatjuk különböző alakzatokra, és tojássárgájával megkenjük. Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a darált diót jól összekeverjük a porcukorral és az előzőleg
mikróban meglangyosított lekvárral. Kissé kenhető állagot kapunk.
A díszítéshez az étcsokit gőz felett felolvasztjuk a margarinnal, és belemártogatjuk a már kihült linzer korongokat. A fehér
csokit szintén gőz felett felolvasztjuk és nejlonzacskóba
tesszük, közepes lyukat vágunk rajta, majd az étcsokiba mártott linzer korongok tetejét fogpiszkálóval megdíszítjük: köröket rajzolunk rá és ezeket a köröket befelé húzzuk a fogpiszkálóval.
Ebből a mennyiségből 78 db süti lett, amit összeragasztottam diós, lekváros töltelékkel, igy 39 db sütim lett.