Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

img_20230212_151901.jpg

 

Rózsafánk sütése

Hozzávalók:

60 dkg liszt
8 dkg Ráma margarin
50 g. kristálycukor (kb. 3 evőkanálnyi)
1 tasak instant élesztő
1 csipet só
250 ml tej
4 db tojássárgája
1 tasak vanillin cukor

A sütéshez:

1,5 liter étolaj

A díszítéshez:
1-1 kiskanál sárgabarack dzsem (kicsit meglangyosítani, hogy folyós legyen)
porcukrot szitálunk a tetejére

Elkészítés:

A lisztet és az élesztőt egy nagyobb tálba szitáljuk, a liszt közepére lyukat
készítünk. A tejet beleöntjük egy lábasba és hozzáadjuk a margarint, a sót,
a tojássárgáját,a porcukrot, a vanillincukrot. Lassú tűzön addig melegítjük,
amíg a margarin teljesen felolvad, melegítés közben fakanállal kavargatjuk
a margarint, ezzel is segítve a mielőbbi felolvadást, hogy ne melegedjen túl
az elegyünk. A masszát langyos állapotban öntjük a liszt közepébe levő lyukba, majd megkezdjük a tészta összegyúrását.
A tészta akkor jó, ha csomótlan, egynemű, és elválik az edény falától, nem
ragad. Ekkor alálisztezve kigömbölyítjük, felületét meglisztezzük, és meleg
helyen kelesztjük legalább 60 percig. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk,
majd kb. 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk.
A kinyújtás után 4 fajta kerek szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát: egy
legnagyobb egy-egy közepes, egy-egy kisebb és egy-egy legkisebb korongokat szaggatunk és ezeket a korongokat a szélén bevagdossuk. Mindegyik korongon 6 vágást eltünk, kivéve a legkisebb korongot, azon 4 vágást ejtünk.
Vízzel összeragasztjuk a 4 db tészta korongot úgy, hogy alulra kerül
a legnagyobb korong, a közepes korong ennek a tetejére, a kisebb korong
a közepes tetejére kerül, a legkisebb korong lesz felül. A korongok közepét
enyhén benedvesítjük, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy
a bevágások ne essenek egymás fölé. Ezután a fánkok közepébe lyukakat fúrunk, majd ismét pihentetjük a tésztát 20 percig és igy
jó nagyra megkel, ezután forró olajban megsütjük. Kb. 1,5 liter olajat
felforrósítunk, majd közepes lángra vesszük a gázt és beletesszük a fánkokat.
(Vigyázni kell, hogy az első adag ne süljön túl gyorsan, mert akkor a közepe
nyers marad, ezért kell közepes lángon sütni.)
Sütés után még melegen baracklekvárral megkenjük, porcukorral megszórjuk,
és már lehet is fogyasztani.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 136
Tegnapi: 137
Heti: 752
Havi: 2 984
Össz.: 160 543

Látogatottság növelés
Oldal: Rózsafánk sütése
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2024 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »