Szív alakú szilveszteri torta
Piskóta hozzávalók:
5 db tojás
5 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
5 ek. rétesliszt
Töltelék hozzávalók:
1 tasak vanília puding por
400 ml tej
3 ek. kristálycukor
5 dkg margarin
Díszítés hozzávalók:
10 dkg (egy tábla) étcsoki
5 dkg Ráma margarin
2 kicsi doboz Hulala tejszínhab
2 csomag habfixáló
1 púpozott evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük az 5 evőkanál kristálycukrot és az egy teáskanál szódabikarbónát. A tojásfehérjét felverjük habnak és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájához, közben kanalanként a réteslisztet is hozzákeverjük.
A masszát egy kisebb szív alakú formába tesszük, és előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez tejjel megfőzzük a pudingot, 3 ek. cukorral ízesítjük amikor már
besürüsödött, majd langyosra hütjük és beletesszük a margarint, jól összekeverjük. Amikor a piskóta megsült kettévágjuk a tortát és megkenjük a belsejét és a két oldalát is pudinggal, de a tetejét nem kenjük meg. Hütőbe tesszük kb. fél órára, utána elkészítjük a csokimázat. Felolvasztjuk a csokit gőz felett a Ráma margarinnal, majd gyorsan a torta tetejére öntjük valamint bekenjük vele a torta oldalát is.
Ezután felverjük habverővel a tejszínhabot, habfixálót is teszünk bele. A felvert habot kétfelé osztjuk. Egyik felébe tesszük a 1 ek. kakaóport és jól összekeverjük, ezután a két masszát két nejlon zsákba tesszük, csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét és oldalát. Felváltva kakaós és fehér habot teszünk rá.