Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

20180723_180153.jpg

Túrós táska sütése (elkészítettük, finom lett)

Hozzávalók:

65 dkg liszt
12,5 dkg Ráma margarin
100 g porcukor
1 tasak instant élesztő
5 g só
250 ml tej
2 db tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
1 tasak vaníliás cukor

Töltelék:

25 dkg félzsíros tehéntúró
5 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
ezeket összekeverjük

Elkészítés:

A lisztet és az élesztőt egy nagyobb tálba szitáljuk, a liszt közepére lyukat készítünk. A tejet beleöntjük egy kisebb lábasba és hozzáadjuk a margarint, a sót, a tojássárgáját, a porcukrot, a vanillincukrot. Lassú tűzön addig melegítjük, amíg a margarin teljesen felolvad, melegítés közben
fakanállal kevergetjük a margarint, ezzel is segítve a mielőbbi felolvadást, hogy ne melegedjen túl az elegyünk. A masszát langyos állapotban öntjük a liszt közepébe, majd megkezdjük a tészta összegyúrását. A tészta akkor jó, ha csomótlan, egynemű, és elválik az edény falától, nem ragad.
Ekkor alálisztezve kigömbölyítjük, felületét meglisztezzük, és meleg helyen kelesztjük legalább 90 percig. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk és megmérjük a tészta súlyát, majd egyforma súlyú kis gombócokat készítünk, melyet kb. 30 percig pihentetünk.

A második kelesztés, pihentetés után négyszögletesre nyújtjuk a tészta gombócokat, kb. 4 mm-es vastagságúra és 10-10 cm-es négyzeteket készítünk belőlük. 
Ezeket megtöltjük túrós krémmel és a négy sarkot ellentétes irányba egymásra hajtjuk, ebből lesz a túrós táska vagy népiesen túrós batyu.
Harmadik pihentetés, kelesztés: A kialakított süteményeket sütőlemezen vagy tepsin sütés előtt egy tojással megkenjük, majd pihentetjük kb. 30 percig. A megkelt süteményeket közvetlenül sütés előtt újra megkenjük tojással, majd a sütő középső részébe tolva megsütjük.
Sütés: előzőleg felmelegített sütőbe tesszük és 30 percig sütjük az első adagot, a következő adagot már hamarabb ki lehet venni.
Amikor megsültek és kissé kihültek, akkor porcukrot szitálok a tetejükre.

A tésztát sütés előtt fogpiszkálóval összetűzzük azért, hogy ne nyiljanak szét sütés közben. Sütés után természetesen eltávolítjuk a fogpiszkálókat.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 152
Heti: 1 060
Havi: 1 822
Össz.: 255 248

Látogatottság növelés
Oldal: Túrós táska készítése
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2025 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »