Csokis kocka
Hozzávalók:
8 db tojás
8 ek. kristálycukor
8 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
2 csomag csokoládés pudingpor
800 ml tej
10 dkg margarin
6 ek. kristálycukor
Tetejére:
10 dkg étcsoki
5 dkg margarin
Oldalára:
25 dkg margarin
6 ek. porcukor
1 kiskanál kakaópor
Díszítéshez:
5 dkg fehér csoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habnak felverjük, a sárgájához adjuk a cukrot, szódabikarbonát. A felvert habot óvatosan belekeverjük a tojássárgába, majd kanalanként adagoljuk a lisztet. Tepsibe öntjük a masszát és símára egyengetjük, utána sütőbe tesszük.
30 perc alatt megsütjük a piskótát, majd kihütjük, utána kettévágjuk amikor kihült, ezután megkenjük a már előzőleg megfőzött, kihütött csokis pudingkrémmel, rátesszük a tetejét, 1 órára hütőbe tesszük, majd a tetejére öntjük a gőz felett megolvasztott étcsokit és utána a fehér csokit csíkokban rátesszük, majd fogpiszkálóval átlós vonalakat húzunk rajta. (Először
a fehér csokit olvasztjuk fel margarin nélkül és nejlonzacskóba tesszük, melyen közepes lyukat vágunk).
Ezután olvasztjuk fel az étcsokit. (Először nyilván az étcsoki kerül a torta tetejére, utána jön a díszítés fehér csokival.) Díszítés után ismét hütőbe tesszük kb. fél órára. Ezután a torta széleit egyenesre vágjuk. Ezt követően a torta oldalát megkenjük margarinos krémmel,melyet előzőleg elkészítünk: 6 ek. porcukrot jól elkeverünk margarinnal. Egy evőkanálnyit kiveszünk
belőle és egy kiskanál kakaóport hozzátéve jól összekeverjük, majd a torta oldalát szíves mintákkal díszítjük.
Csokis pudingkrém készítése: kimérjük a hozzávalókat, majd a pudingport először kevés tejjel elkeverjük, majd a maradék tejet is hozzáöntjük és állandó kevergetés közben besürítjük. Ezután cukorral ízesítjük és amikor langyos, akkor belekeverjük a margarint.