Diós linzer süti recept
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
10 dkg kristálycukor
1 csipet só
1 db tojássárgája (+ 1 db a kenéshez)
15 dkg Ráma margarin
2 ek. tejföl 20 %-os
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1-1 kiskanál sárgabaracklekvár (a megsült tészták megtöltéséhez)
Kb. 5 dkg darabos dió
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk
2-3 mm vastagra. Utána folpackba csomagoljuk, fél órát hűtőben pihentetjük, majd kiszaggatjuk egy linzerszaggatóval. Én tojással megkentem a lyukas korongokat, majd a tetejükre raktam a darabos diót. Előmelegített sütőben az első adagot 20 perc alatt, a másodikat 17 perc alatt sütöttem meg.
Még melegen (de nem forrón) baracklekvárral megkenjük az egész korongokat, s a dióval megszórt lyukas korongokat pedig egyesével rárakosgatjuk a lekváros korongokra. Zárható műanyag dobozban 1-2 hétig is eláll.