Meggyes joghurtos torta
Hozzávalók:
2 nagy doboz natúr joghurt
8 ek. porcukor
1 üveg meggybefőtt + fél üveg meggy
3 zacskó zselatinpor
400 ml meggylé
12 ek. hideg víz
Elkészítés:
Először az egyik, utána a másik natúr joghurtot lábasba rakom és az előzőleg 4 ek. hideg vízzel elkevert 1-1 zacskó zselatinport hozzáadom és felmelegítem (nem forralom). Ezután az egyik adag joghurthoz hozzákeverem a fél üveg meggybefőttet, a másik fél üveg meggybefőttet turmixolom és szintén hozzáadom. A másik adag joghurtot is hozzáadom jól összekeverem, és beleöntöm egy kapcsos kerek tortaformába.
Megvárom amig kihül, majd a hütőbe teszem dermedni. 4-5 óra alatt megdermed a hütőbe tett massza, közben a tetejére halmozom a megmaradt fél üveg meggyet és kissé a joghurtba nyomkodom
a meggyet, amikor már félig megdermedt a hütőben.
Felmelegítem a 400 ml meggylét az előzőleg 4 ek. hideg vízzel elkevert egy zacskó zselatin porral, majd időnként kavargatva megvárom amig kihül. Amikor már kihült, akkor ráöntöm a teljesen megdermedt joghurt és felhalmozott meggyek tetejére és ismét hütőbe teszem. Kb. 1-2 óra alatt megdermed, utána kiveszem a hütőből, óvatosan késsel körülvágom
a kapcsos tortaforma oldalát és kiveszem a tortát két nagy késsel alányúlva, igy az alsó kerek fémről is leveszem és tálcára teszem.