Orosz krémtorta gyümölcsökkel
Hozzávalók:
A krémhez:
2 doboz Hulala habtejszín
2 cs. habfixáló
800 ml tej
4 db tojássárgája
1/2 narancs leve
2 tasak vaníliás pudingpor
6 ek. cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag étkezési zselatinpor
4 ek. víz (a zselatinport keverjük bele)
5 dkg mazsola (fél tasak)
1 teáskanál rumaroma
A tetejére, oldalára
1 doboz Hulala tejszínhab
1 csomag habfixáló
5 dkg fehér és 5 dkg étcsoki
Kb. 10 dkg málna
1 db narancs szeletelve
A tortalapokhoz:
2x5 db tojás
2x5 evőkanál rétesliszt
2x1/2 tk. szódabikarbóna
2x5 ek. kristálycukor
Piskóta lapok elkészítés:
2x5 tojásból piskótát sütünk 5-5 ek cukorral, 5-5 ek liszttel, 1 tk. szódabikarbónával. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához keverjük a cukrot, szódabikarbónát, majd
óvatosan, kanalanként hozzákeverjük a réteslisztet és a tojásfehérje habot is, majd kerek tortasütőbe tesszük a masszát és két 5 tojásos lapot sütünk. 1-1 lap 25 perc alatt sül meg.
Amikor kihültek a lapok, akkor meglocsoljuk mind a négy lapot teás, rumaromás lével, melyben a mazsolát áztattuk.
Krém készítése:
800 ml tejből 2 csomag vaníliás pudingporból, 4 tojássárgájából (melyeket előzőleg kis tálban jól összekeverünk) krémet főzünk. Amikor megsürüsödött a krém akkor adjuk hozzá a cukrot és a langyos krémhez a narancslevet, rumaromát, zselatint - amit előtte 2 dl vízben felmelegítünk - majd legutoljára
a keményre vert tejszínhabba beleforgatjuk a krémet.
A mazsolát rumaromás teába vagy narancslébe beáztatjuk. A mazsolát külön tesszük amikor már megázott.
Ezután hütőbe tesszük kb. 1 órára a krémet.
Torta összeállítása:
Amikor megszilárdul a krém akkor a kihült tortalapokat kettévágjuk, igy lesz 4 db tortalapunk, melyeket bekenjük a krémmel és a mazsolát minden tortalapra rászórjuk a krém tetejére és belenyomkodjuk a krémbe. A negyedik, utolsó tortalap tetejét is bekenjük a krémmel
és a torta oldalát is, de a torta tetejére és oldalára már nem teszünk mazsolát. Ezután még egy tejszínhabot fejverünk és csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét és az alját. A torta tetejére körbe 1-1 negyedére vágott narancs gerezdet teszünk és mellé 1-1 málnaszemet, középre is körbe teszünk málnaszemeket. A tortára a belső körbe rakjuk a csoki díszeket. Ezután egy éjszakára hütőbe tesszük a tortát.
Díszek készítése:
Ezután olvasztott csokival díszeket készítünk a torta tetejére.
A csoki olvasztása: Először a fehér csokit, majd az étcsokit gőz felett megolvasztunk, nejlon zacskóba tesszük, kis lyukat vágunk rajta, és sütőpapíron virágdíszeket, levéldíszeket rajzolunk, majd
hütőbe tesszük a díszeket hogy megszilárduljanak. Először az étcsokival dolgozunk, amikor megszilárdul a virágunk vagy levelünk azután közé folyatjuk a fehér csokit is és ismét hütőbe tesszük.
A narancsot keresztbe elvágjuk hogy kerek szeletek legyenek, majd 1-1 kerek szeletet negyedére vágunk és körbe díszítjük velük a torta tetejét. A narancsok mellé 1-1 málnaszemet is teszünk.
A kör közepére is tejszínhabot nyomunk, kör alakban kirakjuk a málnát. A málnáktól kissé távolabb körbe rakjuk a csoki díszeket.
A torta oldalát negyedébe vágott narancs szeletekkel díszítjük.
A kész tortát a hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjen.