Macis Valentin napi torta
Vanília pudingos piskóta tekercs
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek. kristálycukor
8 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
800 ml tej
2 tasak csokis pudingpor
6 ek. kristálycukor
15 dkg Ráma margarin
Díszitő massza:
20 gramm porcukor
20 gramm Ráma margarin
30 gramm finomliszt
1 tojás fehérje
2 ek. piros ételfesték
1 ek. kék+ 2 ek. piros ételfesték (barna színt ad)
Először a díszítő masszát készítjük el:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd 3 felé osztjuk a masszát. Egy nagyobb adagot átteszünk egy másik edénybe és piros + kék ételfestéket keverünk hozzá, ebből lesz a barna szín.
A kisebb adag masszához piros ételfestéket keverünk, a legkisebb adag marad fehéren. 1-1 nejlonzacskóba tesszük a masszákat külön-külön és kisebb lyukat vágunk rajtuk, a zacskók végeit bekötjük, a hosszabb nejlon részét levágjuk. Ezután a tepsibe, egy sütőpapír alá tesszük a megrajzolandó
macit, majd óvatosan először körbe rajzoljuk a macit utána a belsejét festjük meg, és a szíveket.
Ezután a piskóta tésztáját készítjük el:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot, szódabikarbónát. A fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a sárgájához a rétesliszttel együtt.
Ezután kivesszük a hütőből a tepsit és a sütőpapírt a megfestett macival és ráöntjük a piskóta tészta masszát, majd kanállal elegyengetjük.
Előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megfordítjuk a tésztát ugy hogy a macis minta legyen felül és hagyjuk kihülni.
Töltelék készítése: (ezt készítjük el utoljára)
A töltelékhez megfőzzük tejjel a pudingot, jól besürítjük, a cukrot beletesszük,
összekavarjuk és annyira meghütjük, utána keverjük hozzá a margarint, majd robotgéppel felturbózzuk, utána kb. fél órára hütőbe tesszük.
Torta összeállítása:
Megmérjük és keresztben kettévágjuk a tortát, majd megkenjük a torta belsejét krémmel, és a macis részét tesszük a tetejére. A maradék krémet habzsákba töltjük, csillagcsöves kinyomóval körbe díszítjük a tortát.