Anikó szelet kicsit másképp
A tésztához:
5 db tojás
17 dkg kristálycukor
1 dl víz
1 dl étolaj
1 csomag sütőpor
30 dkg liszt
1 tk. kakaópor (cukrozatlan)
A krémhez:
2 csomag vanília ízű főzőpudingpor
8 dl tej
9 ek kristálycukor
A tetejére:
3 dl habtejszín (cukrászhab)
Elkészítés:
Kézi mixerrel az egész tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat is. A tojásos-cukros keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A pudingot a csomagoláson található utasítás szertint 8 dl tejjel és 9 ek cukorral megfőzzük. A tésztamasszának több, mint a felét beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egyenletesen elsimítjuk. A maradék tésztamasszába belekeverjük a kakaóport és tetszés szerint rákanalazgatjuk a sárga tésztamasszára. A még meleg pudingot pedig a nyers
tésztamasszára egyenletesen ráöntjük (simítjuk), és előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük (tűpróba).
A felvert, kemény tejszínhabot a megsült és a már kihűlt sütemény tetejét csillagcsöves kinyomóval díszítjük.Tálalás előtt felvágjuk egyforma szeletekre.