Csokis torta
Hozzávalók:
4x2 db tojás
4x2 ek. rétesliszt
4x2 ek. kristálycukor
4x1/2 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
2 csomag csokoládés pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
10 dkg margarin
Tetejére, oldalára:
2 kisebb doboz Hulala tejszínhab
2 cs. habfixáló
Elkészítés:
Először négy piskóta lapot sütünk két-két tojásból. A tojásokat szétválasztjuk,
a sárgájához keverjük a cukrot és a szódabikarbónát. A fehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadagoljuk a réteslisztet és lassan összekeverjük a tojás sárgájával. Kerek tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben az első lapot 20 perc alatt, a többit 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihülni a tortalapokat.
Megfőzzük a pudingporokat a tejjel és cukorral ízesítjük, majd hideg vízbe állítjuk és kevergetjük a kész pudingot. Amikor már langyos, akkor hozzákeverjük a margarint.
Hütőbe tesszük a masszát kb. egy órára, majd rákenjük a tortalapokra és a torta külsejére. Késsel eligazítjuk a krémet, majd felverjük a tejszínhabot, beletesszük a habfixálót. Az egyik adag habba egy evőkanál kakaóport is szórunk, majd habzsákba tesszük a masszát és csillagcsöves valamint kerek kinyomóval díszítjük a torta tetejét és oldalát.