Diós piskóta korongok
Hozzávalók:
5 tojás
5 ek. kristálycukor
5 ek. rétesliszt
1/2 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
400 ml tej
3 ek. kristálycukor
Oldalára:
12,5 dkg margarin
4 ek. porcukor
5 dkg darált dió
Tetejére:
10 dkg porcukor
1 tojásfehérje
1 ek. kakaópor
1 tk. citromlé
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához adjuk a cukrot és a szódabikarbónát, majd jól összekeverjük. Hozzáadjuk a kemény habot és kanalanként a réteslisztet, és óvatosan összekeverjük, majd tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Amikor megsült a tészta, akkor korongokat szaggatunk belőle (24 db lesz, kettőt-kettőt összeragasztunk, igy 12 db süti lesz) és megfőzzük tejjel besüritve a pudingport, majd kihütjük és utána a korongokba teszünk kb. 1-1 cm vastag krémet.
A margarint jól összekeverjük a cukorral és a süti oldalára kenjük, majd darált dióba forgatjuk.
A korongok tetejére kerül a cukormáz, ami porcukorból, tojásfehérjéből, citromléből készül, és díszítésként 3 ek. cukormázat összekeverünk 1 ek. kakaóporral és nejlon zacskóba téve díszítjük a fehér cukormáz tetejét kakaós cukormázzal. Fogpiszkálóval készítjük a mintát.