
Autós torta vanília krémmel
Hozzávalók:
8 db tojás
8 ek. kristálycukor
1 kk. szódabikarbóna
8 ek. rétesliszt
Töltelék:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek. kristálycukor
800 ml tej
15 dkg Ráma margarin
Díszítés:
5 dkg tortabevonó csoki
2,5 dkg Ráma Margarin
1 kisebb doboz Hulala tejszínhab
pár csepp zöld ételfesték
1 csomag habfixáló
A tetejére:
1 db kicsi rózsaszín autó
hozzávalók: fondant massza,
kis piros ételfesték
kis fekete és kék ételfesték
kevés fehér fondant
Elkészítés:
Először 8 tojást választunk szét, a sárgájához keverjük a 8 ek. kristálycukrot és az 1 kiskanál szódabikarbónát és villával jól felverjük. A 8 tojásfehérjéből habot verünk, majd a 8 ek. réteslisztet és a habot lassan hozzáadagoljuk a sárgájához, majd óvatosan összekeverjük és a nagy téglalap alakú tepsibe tesszük. A tepsi alá sütőpapírt vágunk. A tortalap 30 perc alatt megsült.
A megsült tortalapot kihűtjük, majd a tortalapot vonalzóvan megmérjük, középen kettévágjuk keresztben, - egyforma legyen a két tortalap - a széleit levágjuk és a két tortalap közé tesszük a pudingos tölteléket, melyet előzőleg pár perc alatt megfőzünk majd kihűtünk. (a pudingporba tesszük a tejet, főzzük, majd amikor besűrűsödött akkor beletesszük a 6 ek. kristálycukrot).
A torta tetejét és oldalát is megkenjük a pudingos krémmel. Ezután a tortabevonó csokit gőz felett felolvasztjuk az 2,5 mg. Ráma Margarinnal és nejlon zacskóba tesszük, közepes lyukat vágunk rajta, és azonnal a torta tetejére csorgatjuk a csokit ahol előzőleg késsel kijelöltük az autó útját. A fehér csokit is megolvasztjuk és a barna csokira szakaszos csíkokat csorgatunk nejlon zacskóból. Megvárjuk amig kihül, azután díszítjük az előzőleg felvert Hulala tejszínhabbal a torta tetejét és az oldalát. Fele zöld fele pedig fehér lesz a tejszínhabnak, a zöldet ételfestékkel készítjük. Csillagcsöves kinyomóval készítjük a fehér díszt, a torta tetejét kis lyukú kinyomóval díszítjük, ez lesz a fü az út mentén amit már előzőleg barna és fehér csokival elkészítettünk.
Ezután a fondant masszából egy kicsi autót készítettem, melyet rátettem a torta tetejére. Ezzel készen is van a torta, máris lehet fogyasztani, de még finomabb ha kb. 1 óráig hütőbe tesszük.