Csoki krémes torta
Hozzávalók:
2x4 tojás
2x4 ek. kristálycukor
2x4 ek. rétesliszt
2x1/2 tk. szódabikarbóna
Töltelékhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
25 dkg margarin
10 dkg tejcsoki
Díszítés:
1 doboz habtejszín
1 habfixáló
10 dkg étcsoki
5 dkg margarin
5 dkg fehér csoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához adjuk a cukrot, szódabikarbónát és jól összekeverjük, majd óvatosan a felvert fehérjét kanalanként hozzáadagoljuk a rétesliszttel együtt, és óvatosan összekeverjük, majd a tepsibe tesszük. Két kerek lapot sütünk belőlük. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük az első lapot, a második már kb. 25 perc alatt megsül.
A krémhez megfőzzük a pudingporokat a tejjel, cukrot teszünk bele, majd amikor már langyos, akkor hozzákeverjük a margarint és a tejcsokit és kb. 2 órára hütőbe tesszük. A krémet a kihült piskóta belsejébe és oldalára kenjük.
Először a fehér csokit margarin nélkül, majd az étcsokit a margarinnal gőz felett felolvasztjuk és nejlon zacskóba tesszük, lyukat vágunk rajta.
Az étcsokit a torta tetejére öntjük, késsel elsímítjuk és azonnal rányomjuk a fehér csokit, tetszőleges mintát alkotva a torta tetején.
A habtejszín felverjük a habfixálóval kemény habbá, majd díszítjük vele a torta tetejét körbe és a torta oldalát. Hütőbe tesszük, egy óra mulva fogyasztható.