Házi krémes torta
Hozzávalók:
6 tojás
6 ek. rétesliszt
6 ek. cukor
1 kk. kakaópor
1 ek. olaj
1/2 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
2 cs. vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
10 dkg margarin
2 doboz Hulala tejszínhab
2 db habfixáló
Tetejére, oldalára:
Hulala tejszínhab (ami a töltelékből kimarad kb. fél doboz mennyiség)
10 dkg étcsoki
5 dkg margarin
fehér marcipán nyuszi és nyuszifejek,
piros virágok, zöld levelek
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, kakaóport, szódabikarbónát és jól összekeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, kanalanként hozzáadjuk a sárgájához és a réteslisztet is hozzáadjuk kanalanként. Ezután tepsibe tesszük és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Kettévágjuk a lapot.
A krémhez sürüre főzzük a pudingporokat, beletesszük a cukrot, langyosra hütjük, majd a margarint is hozzákeverjük. Hütőbe tesszük kb. fél órára, majd a kihült alsó tésztalapra tesszük a krémet. Ennek a tetejére kerül a felvert tejszínhab, majd a másik tortalapot rátesszük.
A 10 dkg étcsokit 5 dkg margarinnal megolvasztjuk gőz felett és a tortalap tetejére csorgatjuk, késsel gyorsan elsímítjuk, mert hamar megdermed. A torta tetejére körbe csillagcsöves kinyomóval fehér tejszínhab diszeket nyomunk.
A marcipán masszát összegyúrjuk, kis porcukrot ráhintve kinyújtjuk, majd a fehér masszát a torta oldalára vágjuk méretre és a többi masszából formákat készítünk, kiszúrókkal ill. szabadkézzel, és díszítjük a tortát: cukor tojással, virággal, nyuszi fejekkel. (A tojások szabadkézzel, a nyuszifejek kiszúróval, a virágok, levelek is kiszúróval készültek. Az egész nyuszi a torta tetején szabadkézzel készült.) Rózsaszínnel készült a nyuszi füle és orra.