Palacsinta torta
Hozzávalók:
80 dkg rétesliszt
150 ml olaj
1 csipet só
2 tojás
3 dl narancsos szénsavas üdítő ital vagy szódavíz
1,5 l tej
Töltelék:
3 csomag csokoládés pudingpor
15 dkg margarin
9 ek. kristálycukor
Elkészítés:
Először a palacsintának való alapanyagokat összekeverjük, lassan adagolva a szénsavas üdítőt és a tejet, igy folyékony, csomómentes masszát kapunk, melyet palacsinta sütőben egyenként kisütünk. Nekem 32 db palacsintám lett.
A pudingport a tejjel besürítjük, cukorral ízesítjük, margarint keverünk hozzá és kihütjük. Ezután egyenként megkenjük vele a palacsintákat és összetekerjük, majd kerek tortaformába rakjuk egyenként jól összezsúfolva. Az első rétegre 12 db palacsinta kerül, ennek a tetejére is pudingot kenünk és jön a következő réteg, ide is 12 db palacsinta kerül. Tehát két rétegü lesz a palacsinta tortánk. A legfelső részre is pudingot öntünk és körbe díszítjük palacsintából készült rózsával. Ezt ugy csináljuk, hogy kerek
szaggatóval kiszaggatunk 6 db palacsintából egy csomó kört, amit kettévágunk, 3 db-ot összeillesztve pudinggal megkenve kapunk egy rózsát. A torta közepébe palacsintából készült rózsát teszünk, majd 8 db kis szívet vágunk ki a maradék palacsintából és a torta tetejére tesszük.