Nyuszis torta
Hozzávalók:
2x4 tojás
2x4 ek. kristálycukor
2x4 ek. rétesliszt
2x1/2 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
400 ml tej
3 ek. kristálycukor
5 dkg margarin
Külső kenéshez:
10 dkg margarin
3 ek. porcukor
1 tk. kakaópor
Díszítés:
1 tábla étcsoki
5 dkg margarin
1 doboz Hulala tejszínhab
1 cs. habfixáló
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a szódabikarbónát és habosra keverjük. Ezután óvatosan, kanalanként hozzáadjuk a felvert tojáshabot és a réteslisztet, majd kerek tortasütőben két tortalapot sütünk 25-25 perc alatt. Hagyjuk kihülni a tortalapokat, addig sürüre főzzük a pudingot,
amikor langyos beletesszük a margarint és jól összedolgozzuk, majd hütőbe tesszük. Amikor a hütőben megszilárdult, akkor rákenjük a tortalapokra, majd a torta külsejét margarinnal megkenjük. Ezután teszünk a margarin egy kis részébe kakaóport, a nyulas sablont rátesszük a torta oldalára, késsel rákenjük a margarint, majd óvatosan levesszük a sablont. A torta tetejére a felolvasztott csokimázt ráöntjük, hütőbe tesszük a tortát,
amikor megszilárdul a csoki, akkor rátesszük a nyuszis sablont és az előzőleg felvert tejszínhabot rákenjük, majd késsel óvatosan lehúzzuk. Habzsákba tesszük a tejszínhab többi részét és csillagcsöves kinyomóval díszítjük körbe a tortát.