Pillangó torta készítése
Hozzávalók:
8 db tojás
8 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
8 ek. kristálycukor
Töltelék:
2,5 dl tej
1 csomag csoki pudingpor
3 ek. kristálycukor
Díszítés:
1 doboz Hulala tejszínhab
1 csomag habfixáló
4 db piros cukor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztom, a sárgájához teszek 8 evőkanál kristálycukrot és 1 teáskanál szódabikarbónát és habosra verem. A tojásfehérjét felverem habnak és óvatosan adagolom a sárgájához, a 8 kanál rétesliszttel együtt. Vigyázok, hogy a hab ne törjön össze, tepsibe teszem és 30 perc alatt megsütöm. Amikor kihült a kerek torta, akkor kettévágom
és a két darabot megfordítva egymáshoz illesztem. A töltelékhez a pudingot megfőzöm, kihűtöm és bekenem vele a torta belsejét és a tetejét. A díszítéshez Hulala tejszínhabot használok Felverem a tejszínhabot, beleteszem a habfixálót majd a habzsákba töltöm és csillagcsöves kinyomóval díszítem a tortát. A tetejére 4 db cukrot teszek és 1 db babapiskótát valamint két fogpiszkálót.