Kakaós habos torta
Hozzávalók a világos piskótához
5 tojás
5 ek. rétesliszt
5 ek. kristálycukor
1/2 tk. szódabikarbóna
Hozzávalók a kakaós piskótához
5 tojás
5 ek. rétesliszt
5 ek. kristálycukor
1/2 tk. szódabikarbóna
1 ek. kakaópor
1 dl olaj
Krém
2 csomag csokoládés pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
10 dkg margarin
Bevonat, díszítés
1/2 tábla étcsoki (5 dkg)
2,5 dkg margarin
2 doboz tejszínhab
2 db habfixáló
2 ek. kakaópor
Elkészítés:
Először megsütjük a világos piskótát 5 tojásból: szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, szódabikarbónát és habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a réteslisztet, majd óvatosan összekeverjük. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A kakaós piskótát hasonló módon készítjük 5 tojásból csak ott a kakaópor, olaj is belekerül a masszába. Hagyjuk kihülni a tésztákat és addig elkészítjük a krémet.
A krémhez megfőzzük tejjel a csokis pudingporokat, cukorral ízesítjük, langyosra hütjük és beletesszük a margarint, majd jól összekeverjük, kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
A kihült tésztalapokat kettévágjuk, igy 4 db lapunk lesz, melyeket a 3 felé osztott krémmel megkenünk. A torta széleit levágjuk, szépen megigazítjuk, ezután a tetejére olvasztott csoki kerül, melyet vízgőz felett, margarinnal együtt készítünk el és rácsorgatjuk a torta tetejére, ezután késsel elsímítjuk. Hütőbe kerül a torta, addig elkészítjük a tejszínhabokat. Egy negyed adagot kiveszünk, abba egy kiskanál kakaóport keverünk és felverjük kemény habbá, a fehér tejszínhabbal ugyanezt tesszük, majd nyomózsákba kerül külön-külön mindkét hab, melynek a végeibe csillagcsöves kinyomót teszünk és igy díszítjük a torta tetejét kakaós és fehér cukros tejszínhabbal. Az
oldalára rányomjuk és késsel elkenjük a megmaradt fehér tejszínhabot. Hütőbe kerül a torta, és 1-2 óra múlva már fogyasztható.