Kerek piskóta tortácskák mogyorókrémmel
Hozzávalók:
8 db tojás
8 ek. kristálycukor
8 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
1 üveg mogyorókrém
Tetejére:
10 dkg étcsoki
5 dkg Ráma margarin
5 dkg fehér csoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot és a szódabikarbónát, a fehéjét felverjük habnak és lassan adagolva hozzáadjuk a tojássárgájához a rétesliszttel együtt. 30 perc alatt megsütjük, majd kerek szaggatóval kis tortácskákat készítünk. Két kis sütidarabot mogyorókrémmel összeragasztunk. A tetejére olvasztott étcsokit teszünk úgy hogy belemártogatjuk a kis piskótákat, majd a fehér csokit nejlonba tesszük, lyukat vágunk rajta és spirál alakban díszítjük, majd fogpiszkálóval vonalakat húzunk, igy jön ki a minta.
Az olvasztott csoki készítése: gőz felett felolvasztjuk az étcsokit az 5 dkg Ráma margarinnal és a fehér
csokit margarin nélkül olvasztjuk fel.