Kekszes, tejszínhabos sütemény
Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
1,5 ek. kakaópor
15 dkg Ráma margarin
1,5 ek. baracklekvár
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1/2 tk. rumaroma
7 evőkanál tej
A tetejére:
2 cs. vaníliás puding
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
10 dkg margarin
2 doboz Hulala tejszínhab
2 cs. habfixáló
1 nagyobb ek. kakaópor
csokis tortadara
Elkészítés:
Először a száraz hozzávalókat elkeverjük, majd a margarint, baracklekvárt, rum aromát és a tejet is hozzákeverjük és lágy tésztát gyúrunk, ami nyújtható. Ezt a tésztát kb. 2 mm-re kinyújtjuk és tepsibe tesszük. Én két kisebb tepsit használtam hozzá. Ezután megfőzzük a pudingot, hozzáadjuk a margarint még langyos állapotban és a tészta tetejére öntjük.
Ezután hütőbe tesszük kb. fél órára, majd felverjük a fehér habot és rásímítjuk a puding tetejére, majd a második doboz tejszínt is felverjük, kakaóport teszünk bele és rásímítjuk a fehér hab tetejére, melyet torta darával megszórunk. Hütőbe tesszük 1-2 órára, utána szeletelhető. Nekem összesen 30 szelet sütim lett.