Márványos tortaszeletek
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
31 dkg margarin vagy vaj
2 dl tej + 3 ek. tej
6 tojás
25 dkg kristálycukor
2 ek. kakaópor
Töltelék:
2x250 gr. túró
10 ek. porcukor
10 dkg vaj
Másik töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek. kristálycukor
400 ml tej
Tetejére:
10 dkg étcsoki
5 dkg margarin
Elkészítés:
A tésztához kimérjük a hozzávalókat, a lisztet összekeverjük a sütőporral, a kissé megmikrózott (egy percig) margarint a cukorral összekeverjük egy másik tálban, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután a tojásos masszába dolgozzuk a lisztet és a tejet melyeket felváltva adagolunk, majd a tésztát két részre osztjuk és az egyik részébe keverjük a kakaóport és a 3 ek. tejet. Először a fehér masszát símitjuk a tepsibe, majd elosztjuk rajta a kakaós masszát és villával jól összekeverjük, hogy márványos legyen a tészta. 50 perc alatt megsütjük és hagyjuk kihülni. Amikor kihült a tészta, akkor kettévágjuk. A közepébe tesszük a túrós krémet, rátesszük a másik
lapot, majd annak a tetejére símitjuk a vanília pudingos krémet, ezután annak a tetejére tesszük a felolvasztott csokit, majd azonnal hütőbe tesszük 1-2 órára, utána lehet szeletelni és fogyasztani.
A túrós töltelékhez először kissé megolvasztjuk mikróban a vajat, hozzáadjuk a túróhoz, majd az előzőleg átszitált porcukrot tesszük hozzá és jól összekeverjük.
A vanília pudingos töltelékhez megfőzzük tejben a pudingport és amikor besürüsödik hozzáadjuk a cukrot és lehütjük.
A tetejéhez gőz felett megolvasztjuk az étcsokit a margarinnal és azonnal ráöntjük a már kihült torta tetejére a puding fölé.